Alla våra kurser hålls i vår klubblokal (Ekeborummen).
Adress: Hovslagargatan 25 Upplands Väsby. Betalparkering finns i området.

OBS!

På grund av situationen med Covid -19 har vi följande rutiner/förhållningsregler vid våra kurser:

 • Vi tillämpar endast parvis anmälan tills vidare.
 • Inga partnerbyten kommer att ske på danskurserna (man dansar alltså hela kurstiden med den man valt att anmäla sig med).
 • Kan endast den ena i dansparet närvara vid kurstillfället, tillåts man deltaga, men får dock dansa/öva själv utan partner det aktuella tillfället.
 • Dansparen ansvarar för att hålla avstånd till andra dansande par i största möjliga mån. Anvisningar från kursledare måste följas.
 • Det maximala deltagarantalet per kurs förändras, så att avstånd kan hållas och för att undvika trängsel. Detta kan innebära att populära danskurser snabbt blir fulltecknade.
 • Vid för få anmälda par till en danskurs, kan kursen komma att ställas in, alternativt slås ihop med annan lämplig kursnivå. Det sistnämnda i samråd med deltagaren.
 • Tiden mellan de olika kurserna på söndagar förlängs till 20 minuter (tidigare 10 minuter), detta för att undvika trängsel. Vi önskar att deltagare lämnar danslokalen inom 10 minuter efter avslutad kurs samt att deltagare till nästa kurs inte kommer mer än 10 minuter innan utsatt tid för kursstart.
 • Bägge dörrarna till danssalen ska hållas öppna för att minimera risk för trängsel vid in/utgång mellan danssalen och det gemensamma entréutrymmet.
 • Varje deltagare ansvarar för att ta med sig egen fylld vattenflaska till danskursen.
 • Alla närvarande ombeds att tänka lite extra på handhygien.
 • Man stannar hemma vid minsta förkylnings- eller influensaliknande symptom.
 • Hälsa gärna på andra deltagare, men dock utan handslag, kramar etc. Tänk på avståndet.

Vi hoppas på er förståelse, då dessa rutiner och regler fullt ut är till för att värna om våra medmänniskors hälsa och välmående.

Samtliga danskurser genomföres i sju tillfällen per kursomgång.

Vi förklarar danskursernas innehåll och de olika nivåerna:
Detta för att du lättare ska kunna välja den bäst lämpade danskursen just för dig.

Fox Fortsättning 2:
Ett naturligt steg för dig som gått Fox Grund och Fox Fortsättning 1 eller har motsvarande kunskaper. Vi fokuserar på musikanpassning, föra/följa m.m.

Bugg Grund Del 1:
Denna kurs är för dig som vill lära dig dansa bugg, damma av de sedan tidigare kunskaperna eller öva in förningsteknik på nytt. Inga förkunskaper krävs för denna kurs. Missa inte chansen att prova bugg. Rekommenderas varmt!

Bugg Grund Del 2:
Följer direkt på kursen Bugg Grund Del 1. På den här kursen slipar vi vidare med grunderna inom dansen bugg. Vi lär ut fler varianter och lägger till detta i ett något högre tempo. Du behöver ha gått vår buggkurs grund 1 eller motsvarande för att denna nivå ska komma till sin rätt.

Bugg Fortsättning Del 1:
Valet för dig som dansat kurserna Bugg Grund 1 och 2. På kursen Bugg Fortsättning Del 1 spetsar vi till grunderna och tekniken ytterligare. Vi lägger också på fler och fler varianter och allt detta i blandade tempon och med mycket glädje. Här krävs att du har gått Bugg Grundkurs eller motsvarande, klarar av grundsteg samt att föra/följa fungerar på ett bra sätt.

Bugg Fortsättning Del 2:
Ett naturligt steg för dig som gått Bugg Grund och Bugg Fortsättning Del 1 eller har motsvarande kunskaper. I lite raskare tempo lär vi oss fler figurer och varianter samt jobbar med flytet i dansen. Ett absolut måste för dig som tycker bugg är det roligaste som finns och vill lära dig mer. Fortsättningskurserna rekommenderas även för dig som behöver mer övning på grundläggande baskunskaper och därför kan dessa med fördel gås flera gånger.

Bugg Social:
Denna kurs är till för dig som tycker att dansa bugg är det roligaste som finns. Nivån på denna kurs är anpassad att fungera som det naturliga steget för dig som gått samt besitter kunskapsmässigt som lägst nivå Bugg Fortsättning Del 2 eller motsvarande. Innehållet varierar från gång till gång, men lovar roliga figurer, varianter och slingor i lämpliga och varierade tempon. Detta är en kurs där vi lär ut, har roligt tillsammans och garanterat får dansa mycket. Då kursens innehåll varierar från gång till gång kan man gå den här kursen hur många gånger som helst.

Bugg Teknik:
Danskursen bugg teknik är anpassad för dig som behärskar grunderna i bugg och föra/följa
mycket bra, samt besitter kunskapsmässigt som lägst nivå Bugg Fortsättning 2. Den här
kursen är precis som namnet antyder till för dig som vill framåt och har som målsättning att
vilja utvecklas. Här bygger vi på med fler figurer, mer teknik samt lite svårare varianter och
allt detta i ett lite högre tempo. Innehållet på denna kurs varierar från gång till gång, därför
kan du med fördel gå denna kurs ett flertal gånger.

Allmän Information


Som medlem kan du delta på träningar och alla aktiviteter som inte är avgiftsbelagda. Du måste vara medlem i Väsby Dansklubb för att delta på våra kurser. Våra instruktörer instruerar i Åhej-teknik Glöm inte att ta med bekväma och följsamma inneskor med sula som inte färgar av sig samt vattenflaska när du går kurs. ALLA anmälningar görs på webben via Swingweb. Detta för att minska det administrativa arbetet för klubben. Klicka på ”rubriken” till den kurs du vill gå, för att komma till anmälningssidan.
Efter att anmälan tagits emot skickas en bekräftelse via mail.
Betalningsinstruktioner kommer när du blivit antagen till kursen.

Råder några oklarheter så hjälper vi gärna till, maila oss på:
anmalan@vasbydansklubb.se

Hjälp oss nå nya medlemmar


Vi önskar få hjälp av dig att synas, genom att göra reklam på nya ställen vi inte annars når. Genom att skriva ut denna PDF och sätta upp den på anslagstavlor i ditt närområde eller varför inte i köket på ditt jobb, kan du hjälpa klubben att synas och nå nya medlemmar.
Prata om din fritidsaktivitet på lunchen och berätta hur kul det är! Samla flera kollegor och gå tillsammans för att stärka teamkänslan.
Ladda ner planschen här (A4-storlek)

TACK PÅ FÖRHAND!

Sök medlemskap hos oss idag!