Alla våra kurser hålls i vår klubblokal (Ekeborummen).
Adress: Hovslagargatan 25 Upplands Väsby. Betalparkering finns i området.

Samtliga danskurser genomföres i sju tillfällen per kursomgång.

Vi förklarar danskursernas innehåll och de olika nivåerna:
Detta för att du lättare ska kunna välja den bäst lämpade danskursen just för dig.

Fox Grund:
Danskursen för dig som vill lära dig den populära dansen Fox. Den vanligaste förekommande sällskapsdansen tillsammans med Bugg på de svenska dansbanorna. Inga förkunskaper krävs. Vi lär ut dansen från grunden såsom steg, förning, grundrörelsemönster m.m.

Bugg Grund Del 1:
Denna kurs är för dig som vill lära dig dansa bugg, damma av de sedan tidigare kunskaperna eller öva in förningsteknik på nytt. Inga förkunskaper krävs för denna kurs. Missa inte chansen att prova bugg. Rekommenderas varmt!

Bugg Grund Del 2:
Följer direkt på kursen Bugg Grund Del 1. På den här kursen slipar vi vidare med grunderna inom dansen bugg. Vi lär ut fler varianter och lägger till detta i ett något högre tempo. Du behöver ha gått vår buggkurs grund 1 eller motsvarande för att denna nivå ska komma till sin rätt.

Bugg Fortsättning Del 1:
Valet för dig som dansat kurserna Bugg Grund 1 och 2. På kursen Bugg Fortsättning Del 1 spetsar vi till grunderna och tekniken ytterligare. Vi lägger också på fler och fler varianter och allt detta i blandade tempon och med mycket glädje. Här krävs att du har gått Bugg Grundkurs eller motsvarande, klarar av grundsteg samt att föra/följa fungerar på ett bra sätt.

Bugg Fortsättning Del 2:
Ett naturligt steg för dig som gått Bugg Grund och Bugg Fortsättning Del 1 eller har motsvarande kunskaper. I lite raskare tempo lär vi oss fler figurer och varianter samt jobbar med flytet i dansen. Ett absolut måste för dig som tycker bugg är det roligaste som finns och vill lära dig mer. Fortsättningskurserna rekommenderas även för dig som behöver mer övning på grundläggande baskunskaper och därför kan dessa med fördel gås flera gånger.

Bugg Social:
Denna kurs är till för dig som tycker att dansa bugg är det roligaste som finns. Nivån på denna kurs är anpassad att fungera som det naturliga steget för dig som gått samt besitter kunskapsmässigt som lägst nivå Bugg Fortsättning Del 2 eller motsvarande. Innehållet varierar från gång till gång, men lovar roliga figurer, varianter och slingor i lämpliga och varierade tempon. Detta är en kurs där vi lär ut, har roligt tillsammans och garanterat får dansa mycket. Då kursens innehåll varierar från gång till gång kan man gå den här kursen hur många gånger som helst.

Bugg Avancerad:
Numera vår mest avancerade buggkurs. En kurs för dig som behärskar grunderna i bugg och föra/följa mycket bra, samt besitter kunskapsmässigt som lägst nivå Bugg Fortsättning 2. Den här kursen är precis som namnet antyder till för dig som vill framåt och har som målsättning att vilja utvecklas. Här bygger vi på med fler figurer, mer teknik samt lite svårare varianter och allt detta i ett lite högre tempo. Syftet är att utveckla den dansmässiga kunskapen på alla plan, vilket också innebär att man får vara förberedd på att nöta lite extra på vissa viktiga moment. Innehållet på denna kurs varierar från gång till gång, därför kan du med fördel gå denna kurs ett flertal gånger.

(Har du tidigare gått kursen bugg utveckling eller bugg avancerad special, och drivs av att vilja utvecklas är denna kurs rätt för dig).

Allmän Information


Som medlem kan du delta på träningar och alla aktiviteter som inte är avgiftsbelagda. Du måste vara medlem i Väsby Dansklubb för att delta på våra kurser. Våra instruktörer instruerar i Åhej-teknik Glöm inte att ta med bekväma och följsamma inneskor med sula som inte färgar av sig samt vattenflaska när du går kurs. ALLA anmälningar görs på webben via Swingweb. Detta för att minska det administrativa arbetet för klubben. Klicka på ”rubriken” till den kurs du vill gå, för att komma till anmälningssidan.
Efter att anmälan tagits emot skickas en bekräftelse via mail.
Betalningsinstruktioner kommer när du blivit antagen till kursen.

Råder några oklarheter så hjälper vi gärna till, maila oss på:
anmalan@vasbydansklubb.se

Hjälp oss nå nya medlemmar


Vi önskar få hjälp av dig att synas, genom att göra reklam på nya ställen vi inte annars når. Genom att skriva ut denna PDF och sätta upp den på anslagstavlor i ditt närområde eller varför inte i köket på ditt jobb, kan du hjälpa klubben att synas och nå nya medlemmar.
Prata om din fritidsaktivitet på lunchen och berätta hur kul det är! Samla flera kollegor och gå tillsammans för att stärka teamkänslan.
Ladda ner planschen här (A4-storlek)

TACK PÅ FÖRHAND!

Sök medlemskap hos oss idag!