Alla våra kurser hålls i vår klubblokal (Ekeborummen).
Adress: Hovslagargatan 25 Upplands Väsby. Betalparkering finns i området.

Nedan följer höstens kursprogram samt aktuella förhållningsregler.
Om inget annat anges roterar vi i gruppen och dansar med olika deltagare på kurstillfällena.
Byten sker enligt sedvanlig rutin på kursledarens kommando.

Några saker att tänka på:

  • Tvätta och sprita händerna innan du beträder dansgolvet. Gäller även efter till exempel vätskepaus eller liknande på kurs/träning.
  • Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk.
  • Se till att du är ombytt för aktiviteten innan ankomst.
  • Ta med och använd din egen vattenflaska.
  • Gör ditt bästa och ta ansvar för att minimera risken för onödig trängsel.

För att undvika onödig trängsel i klubblokalen i samband med aktiviteter tillämpar vi maxantal på våra danskurser. Det är som vanligt ert anmälningsdatum som gäller för att antas till kurserna i tur och ordning. Är kursen fulltecknad hamnar man på vänt/reservlista.

Dagar då vi har flera danskurser önskar vi att deltagare lämnar kurslokalerna utan att dröja kvar efter avslutat pass. Detta för att ge plats för efterkommande grupp och att inte skapa onödig trängsel.

Vi ber er också vara uppmärksamma på kommande fria träningar (torsdagar) som kommer att kunna startas upp efter sommaren. Närmare information gällande detta via klubbens Facebookgrupp och hemsida.

Bugg Grund:
Danskursen för dig som vill lära dig dansa bugg, damma av de sedan tidigare kunskaperna eller öva in föra/följa-teknik på nytt. Passar också dig som vill komma i gång efter pandemiuppehållet och önskar repetera grunderna. Inga förkunskaper krävs.

Bugg Fortsättning:
En kurs för dig som gått Bugg grund 1 och 2 eller motsvarande sedan tidigare. Här spetsar vi till grunderna och tekniken ytterligare. Vi lägger också på fler varianter och detta i blandade tempon och med mycket glädje. Lämplig även för dig som dansat på nivå fortsättning sedan tidigare som vill komma i gång efter pandemiuppehållet utan att det blir för svårt.

Här krävs att du har gått Bugg Grundkurs eller motsvarande, klarar av grundsteg samt att föra/följa fungerar på ett bra sätt.

Bugg Medel:
Danskursen är anpassad i nivå för dig som behärskar grunderna i föra/följa mycket bra samt besitter kunskapsmässigt som lägst nivå Bugg fortsättning 1 och 2 eller liknande. Här bygger vi på med fler figurer, lite klurigare teknik och allt detta i ett lite högre tempo. Har du gått Bugg social- eller teknik sedan tidigare är denna nivå lämplig för dig.

Bugg Parträning:
En danskurs med inriktning parträning. Till denna kurs tillämpar vi parvis anmälan och du dansar med din partner på kursen. Vi blandar figurer, teknik och olika övningsmoment i varierat tempo i syfte att öva/träna på och utvecklas tillsammans. För att gå denna kurs behöver du ha goda kunskaper i att föra/följa med Åhej-teknik.

Fox Fortsättning:
Till denna kurs tillämpar vi parvis anmälan och du dansar med din partner på kursen. Danskursen i Fox erbjuder en blandning av grunder, teknik och figurer i ett behagligt tempo. Lämplig för dig som dansat Fox nivå grund tidigare som lägst. Passar också bra för den som vill komma i gång efter pandemiuppehållet.

Linedance Nybörjare:
Varje vecka kommer vi lära oss nya enkla koreografier till moderna och/eller klassiska hitlåtar. I stället för att dansa i par så dansar vi här solo på rad, perfekt för den som inte har en partner att ta med sig till dansklubbens övriga kurser. Vi lär oss de danser som är populära på stan så att vi kan gå ut tillsammans och socialdansa på dansbanorna runt Stockholm.  Ingen erfarenhet behövs, ALLA kan vara med och dansa!

Linedance är inte längre bara country, vi dansar även t ex funk, rock, bachata och vals:)

Linedance Fortsättning:
Denna kurs är för dig som gått Linedance Nybörjare, är trygg med grundstegen och redo för klurigare koreografier. Här får du utmaning med både fler antal steg, härliga rytmer och varierande tempon.

Allmän Information


Som medlem kan du delta på träningar och alla aktiviteter som inte är avgiftsbelagda. Du måste vara medlem i Väsby Dansklubb för att delta på våra kurser. Våra instruktörer instruerar i Åhej-teknik Glöm inte att ta med bekväma och följsamma inneskor med sula som inte färgar av sig samt vattenflaska när du går kurs. ALLA anmälningar görs på webben via Swingweb. Detta för att minska det administrativa arbetet för klubben. Klicka på ”rubriken” till den kurs du vill gå, för att komma till anmälningssidan.
Efter att anmälan tagits emot skickas en bekräftelse via mail.
Betalningsinstruktioner kommer när du blivit antagen till kursen.

Råder några oklarheter så hjälper vi gärna till, maila oss på:
anmalan@vasbydansklubb.se

Hjälp oss nå nya medlemmar


Vi önskar få hjälp av dig att synas, genom att göra reklam på nya ställen vi inte annars når. Genom att skriva ut denna PDF och sätta upp den på anslagstavlor i ditt närområde eller varför inte i köket på ditt jobb, kan du hjälpa klubben att synas och nå nya medlemmar.
Prata om din fritidsaktivitet på lunchen och berätta hur kul det är! Samla flera kollegor och gå tillsammans för att stärka teamkänslan.
Ladda ner planschen här (A4-storlek)

TACK PÅ FÖRHAND!

Sök medlemskap hos oss idag!